Firma Jorna. Messen en scharen online.

DMT diamant slijpstenen

Eenvoudig in gebruik en onderhoud.
Uw DMT diamant slijp/wetsteen is een precisiegereedschap. Bij zorgvuldig gebruik, zal het u vele jaren trouwe dienst verschaffen. In het begin zal uw diamantsteen ruw lijken te zijn. Wanneer u slijpt met lichte streken zal uw diamantsteen op den duur fijner worden. Het is niet nodig dat u extra druk uitoefent – laat de diamant het werk doen.

Gebruik alleen lichte druk bij het slijpen. Wanneer u gewoonlijk 5-10 minuten slijpt op een gewone wetsteen, kunt u volstaan met ongeveer 20 seconden op een DMT diamant slijp/wetsteen. Gebruik alleen water als smeermiddel. Water is slechts nodig om het materiaal dat vrijkomt bij het slijpen te verplaatsen naar de gaatjes. Maak uw steen na gebruik schoon met water en berg hem altijd droog op. Achterblijvend slijpsel kan gaan roesten als het op het oppervlak van de steen blijft. Als de steen erg vuil is, schrob hem eenvoudig schoon met een simpel afwasmiddel.

Monokristallijne diamant is langs electrolytische weg gebonden in nikkel op een precisie grondplaat. Omdat diamant het hardste materiaal is dat bestaat, zullen de afnemende diamantpuntjes erg langzaam slijten en bij goed gebruik een lange standtijd kennen.

Blauw - Grof 45 micron voor slijpen, voorslijpen en ontbramen.
Rood - Fijn 25 micron voor fijnslijpen, wetten, naslijpen en ontbramen.
Groen - Extra Fijn 9 micron voor polijsten, leppen en fijnslijpen.